WSOP 2011: Tahun Brian Rast

brian

Dua pemain poker terkenal, Brian Rast dan Phil Hellmuth memainkan perlawanan head up yang merupakan saat paling berkesan (acara 55) WSOP 2011. Brian Rast bermain untuk gelang ke-2 pada tahun 2011 dan Hellmuth untuk gelang emas ke-12 setelah berjaya menduduki tempat ke-2 dua kali pada tahun 2011. Dia mendapat peluang lain untuk mendapatkan gelang emas itu. Kami tahu hasilnya, Rast memenangkan kedudukan tetapi menarik untuk melalui apa yang berlaku dalam pertempuran terakhir.

Salah satu fakta penting ialah Hellmuth mendorong all-in tiga kali dengan keputusan seri dan tangannya gagal  downlaod mega888 game on here !! meningkat tiga kali. Perbezaan besar antara semua-in adalah ukuran timbunan cip. Hellmuth memulakan kedudukan dengan kelebihan kecil: 10,015 juta berbanding 9,185. Dia terus menang dan berjaya mendahului cip 5: 1. Kemudian Rast meningkat dua kali ganda dengan keputusan seri. Semua ini bukan sesuatu yang istimewa, Rast mengira dia mempunyai kad yang bagus, dia mahu menggandakan dan Hellmuth berada dalam situasi yang dia boleh memenangi kejohanan dengan segera. Kali pertama Rast mempunyai AdKh pada kegagalan Th4h4s dan Hellmuth menahan 9h6h. Kali kedua flop adalah KcJc4d, Rast mempunyai Ks7d dan Hellmuth memegang Tc8c. Rast memenangi kedua-duanya dan mula membina timbal baliknya. Ketika tangan akhir dia sudah mempunyai kelebihan kecil menentang Hellmuth.

All-in terakhir adalah yang paling menarik. Bukan kerana Rast memenangi salah satu kejohanan paling berprestij (Kejuaraan Pemain Poker; acara beli $ 50 000). Perlu disebutkan kerana Hellmuth mendorong all-in dengan draw flush kecil dan hujung bawah straight draw. Flop hadir dengan dua berlian: JdTs9d dan Hellmuth mempunyai 8d2d. Taruhan Rast 500 000 dan Hellmuth mendorong all-in dengan timbunannya yang besar (kira-kira 9 juta cip). Rast membuat panggilan pantas dan menunjukkan KcQc, itu adalah kacang semasa. Giliran dan sungai masing-masing adalah 5h dan 8s sehingga Rast memenangi kejohanan.

Rast memenangi kejohanan itu kerana dia dapat mengatasi saat-saat ketika dia tidak mempunyai tempat dan kad yang tepat, bermain permainan terbaiknya dan tidak melakukan kesalahan besar. Hellmuth membuat satu permainan buruk dan ia mengakhiri kejohanannya.

Rast mengubah permainan dari kelemahan cip 5: 1. Kekalahan dalam kerepek sangat mengecewakan bagi beberapa pemain tetapi tidak bagi Brian Rast. Dia membuktikan kemahirannya yang hebat dengan memenangi acara WSOP ke-2 pada tahun 2011. Dia mengesahkan lagi petikan Jack Straus mengenai “A chip and a chair”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.