Nombor Loteri yang dihasilkan secara rawak

loteri

Terdapat banyak orang di seluruh dunia yang gemar bermain loteri. Ketika memilih nombor, walaupun banyak orang berpecah mengenai cara terbaik untuk melakukan ini. Ada yang suka menggunakan nombor sendiri yang mereka pilih yang lebih kerap daripada gabungan tarikh lahir. Sebaliknya yang lain lebih suka menggunakan pilihan komputer yang dihasilkan secara rawak untuk nombor mereka.

Masing-masing sistem mempunyai peluang yang sama seperti yang lain untuk menang kerana tidak  Mega888 ada program yang memilih nombor mana yang akan dikeluarkan. Keseluruhan proses ini hanyalah peluang yang tepat sehingga sistem mana pun yang anda inginkan anda boleh yakin bahawa sistem lain tidak mempunyai kelebihan.

Dengan pemikiran itu, banyak orang berpendapat bahawa dengan memilih nombor anda melalui komputer memberi anda peluang yang lebih baik untuk tidak perlu berkongsi kemenangan anda sekiranya anda benar-benar memenangi sesuatu.

Sebab di sebalik logik ini ialah banyak orang akan menggunakan sistem nombor hari lahir. Ini bermaksud bahawa kerana banyak orang mempunyai ulang tahun yang sama, kemungkinan mereka juga akan memilih nombor loteri yang sama.

Ini seterusnya menyebabkan lebih banyak orang berkongsi hadiah yang sama sekiranya nombor yang sama diambil untuk loteri.

Sekiranya anda bermain loteri Negeri New York, anda akan melihat perenggan kecil yang bagus di bahagian belakang brosur mereka. Perenggan ini bahkan menyatakan bahawa anda lebih cenderung memenangi hadiah yang lebih besar dengan sistem pemilihan nombor undian yang dihasilkan secara rawak.

Oleh itu, pemikiran umum mengenai memilih nombor loteri anda mengikut tarikh lahir adalah bahawa anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk berkongsi hadiah yang anda menangi berbanding pilihan yang dihasilkan oleh komputer.

Oleh itu, lebih baik menghapuskan risiko terpaksa berkongsi sebarang potensi kemenangan dengan memilih siri nombor yang dihasilkan secara rawak di loteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.